Simona Halep (31 de ani) a criticat organismele internaționale de conducere ale tenisului pentru întârzierea în cazul procesului său de dopaj, iar un reputat avocat sportiv îi susține poziția.
Fostul lider WTA a așteptat să fie audiată timp de 7 luni, motiv pentru care a transmis un mesaj dur. Deși procesul pentru dopaj a fost amânat pentru data de 28 mai, un avocat recunoscut pe plan internațional a spus că Simona Halep are dreptate să fie nemulțumită.
Halep a criticat organismele internaționale de conducere ale tenisului pentru întârzierea repetată a audierii sale la tribunal și pentru faptul că nu i-au acordat șansa de a se apăra după testul pozitiv de la US Open 2022. Audierea ar fi trebuit să aibă loc pe 28 februarie, ceea ce i-a dat speranțe că poate concura la Indian Wells, dar a fost amânată până pe 28 mai, exact în ziua în care începe Roland Garros.
Srinivasan Saimani, cel mai bun avocat sportiv din India, a reacționat public în urma interviului acordat de Halep. Agenția care o acuză de dopaj pe tenismenă a declarat că procesul se desfășoară conform Codului Mondial Anti-Doping, dar avocatul susține că Halep are dreptul să fie nemulțumită de demersurile legale care se desfășoară acum.
„Nu o pot contrazice pe Simona Halep! Sunt de acord cu nemulțumirea ei, în principiu! Eu însumi am reprezentat sportivi în chestiuni în care procedurile au înregistrat întârzieri semnificative de la data emiterii notificării de acuzare.
De partea cealaltă, vorbim despre un sistem supraîncărcat, care lucrează peste program pentru a gestiona numărul de cazuri anti-doping. Reglementările prevăd includerea perioadei de suspendare provizorie în sancțiunea finală, dar asta nu compensează timpul pierdut în așteptarea deciziei, departe de antrenamente și competiții”, a opinat Srinivasan Saimani pe contul său de Twitter.
În procesul său de dopaj, Simona Halep este reprezentată de celebrul Howard Jacobs, același avocat care a apărat-o pe Maria Sharapova în 2016, după ce aceasta a fost depistată pozitiv cu meldonium. ITF a suspendat-o pe Sharapova pentru doi ani, dar Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS) a redus pedeapsa la 15 luni, notează Pro Sport.
VEZI ȘI: Moment istoric în tenisul românesc! Simona Halep nu mai este „prima rachetă” a țării